Mer fyll enn forelesning

1 av 3 mannlige universitetsstudenter i Oslo drikker risikabelt mye, og 8 prosent drikker så mye at det kan være farlig, viser en undersøkelse.

Publisert
Sist oppdatert

Det er Helsetjenesten ved Universitetet i Oslo som har gjort undersøkelsen, skriver studentavisen Universitas.

Ifølge undersøkelsen drikker én av fem studenter to eller flere ganger hver uke.

Henrik Natvig, som er førsteamanuensis i Psykologi ved UiO og ekspert på rusproblemer, synes tallene høres høye ut, men tror ikke nødvendigvis dette er veldig alvorlig.

- En må huske at det er en unntaksperiode å være student, det er mange som ikke har den hverdagssituasjonen og vanene resten av befolkningen har, og de engang vil få. Disse endringene gjør at alkoholforbruk i studieperioden ikke trenger å være så alvorlig, sier han til Universitas.

Rune Olsen som jobber ved psykologitjenesten på universitetet sier at det er en viss sammenheng mellom hvem som ikke møter opp på forelesning og drikker flere ganger i uken.

- Vi kan forøvrig registrere en svak tendens når vi sammenligner tilstedeværelse og alkoholbruk. Jo sjeldnere studenten oppholder seg på Universitetet, jo større er sjansen for at studenten faller inn i kategorien ”risikodrikker”, sier Olsen.

Dette er resultatene fra undersøkelsen:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.