Mer muskler, mindre kreft

Nok en grunn til å trene styrke. Du kan dø av å la være.

Studien viser at de som regelmessig trener med vekter, og som har mest muskelstyrke, har mellom 30 og 40 prosent redusert risiko for å dø av kreftsykdom.  Foto: Illustrasjonsfoto Colourbox.com
Studien viser at de som regelmessig trener med vekter, og som har mest muskelstyrke, har mellom 30 og 40 prosent redusert risiko for å dø av kreftsykdom. Foto: Illustrasjonsfoto Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I alle fall når det gjelder menn.

Ny forskning viser at menn som har fått mer muskler fra vanlig vekttrening, har 40 prosent mindre risiko for å dø av kreft sammenliknet med de som ikke pumper jern, skriver Telegraph.

Det er internasjonalt forskerteam som står bak de nye resultatene. De mener det er like viktig å ha muskelstyrke, som det er å holde seg slank og spise sunt, for å beskytte kroppen mot svulster som er dødelige.

Nå anbefaler de menn å trene styrketrening minst to ganger i uken, og legge vekt på muskelgruppene i både øverste og nederste del av kroppen.

Hvor sterk er du? Ta testen her!Et blodslit for å bli sprekIkke bit på disse treningsmytene

Andre råd før i tiden

De nye anbefalingene er litt forskjellig fra dem som ble gitt før i tiden, for å redusere risikoen for kreftsykdom. Tidligere anbefalte ekspertene å sørge for et sunt kosthold og en sunn livsstil, som inkluderer regelmessig kondisjonstrening som løping og sykling.

Nå kan det vise seg at det er like viktig å bygge muskelstyrke, antyder funnene som er publisert i tidsskriftet Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer