Mer om hjemforsikring "innboforsikring"

Publisert

Hjemforsikring Denne forsikringen er beregnet på dem som bor til leie f.ek.s i et borettslag eller i leilighet i sameie, og omfatter innbo og løsøre i leiligheten. Med innbo mener vi de tingene som vi har hjemme og som vi «bor med», for eksempel møbler, klær, tepper, bøker, elektriske apparater. Løsøre er det som ellers hører til i hjemmet uten at vi direkte kan kalle det innbo, for eksempel sykkel, barnevogn, kjelke, sportsutstyr, verktøy, penger m.m.

Hvem gjelder forsikringen for? Forsikringen gjelder for den som er nevnt i forsikringsbeviset (i kollektiv hjemforsikring for den organiserte) og ektefelle/samboer. Barn og andre «medlemmer av den faste husstand» er også med så sant de ikke har egen forsikring. Samboende bør undersøke i sitt selskap om det stilles spesielle krav om melding til folkeregisteret.

Hvis det bor flere familier sammen i èn leilighet (for eksempel i et kollektiv), må hver familie ha egen hjemforsikring.

Hvor gjelder forsikringen? Forsikringen gjelder på det sted som er nevnt i forsikringsbeviset (forsikringsstedet), under flytting eller på nytt oppholdssted innen Norden. For ting som midlertidig befinner seg utenfor forsikringsstedet, gjelder forsikringen hvor som helst innen de nordiske land.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer