Mer om villaforsikring

Publisert

VillaforsikringDenne forsikringen er tilpasset behovet til dem som bor i eget hus. Forsikringen dekker skader både på innbo og løsøre og på selve bygningene med hageanlegg m.m.

Innbo og løsøre dekkes på samme vilkår som under en hjemforsikring. Ansvars- og rettshjelpforsikring er også med. I tillegg svarer også selskapet for skade på selve bygningen og - innen visse beløpsgrenser - på hageanlegg, gjerder og svømmebasseng. Også her dekkes brann-, vannlednings-, innbrudds- og naturskader. Bruddskader på sanitærporselen og glassruter er også dekket.

Bygningskasko dekker «plutselig og uforutsett skade av annen art på bygning». Her er det rom for dekning av en rekke skader. Det er derfor gjort en del konkrete unntak i vilkårene, bl.a. for skader som skyldes sopp, råte, insektangrep, setninger i bygningen, material- og konstruksjonsfeil og vann som trenger gjennom utettheter i bygningen.

Sopp og råteMot skader pga. sopp, råte, insektangrep o.l. kan det tegnes forsikring i et spesialselskap eller som tillegg til vanlig villaforsikring.

Forsikringssum Villaforsikringens bygningsforsikring bygger vanligvis på prinsippet om fullverdiforsikring. Ved fullverdiforsikring overtar selskapet ansvaret for at en bygning til enhver tid er forsikret for sin forsikringsverdi. I andre forsikringsarter, feks. innboforsikring er det forsikringstakerens ansvar å fastsette forsikringssummen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer