Mer penger til folket

Spår rente på 3-tallet innen tre måneder.

Nå jobber alle for at vi skal få mer penger å rutte med. Foto: Per Ervland
Nå jobber alle for at vi skal få mer penger å rutte med. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi ser jo ikke så mange lysglimt akkurat nå, det må jeg innrømme. Alle data vi får nå, viser at det blir verre og verre, sier Bjørn Roger Wilhelmsen, makroøkonom i First Securities.

Når Wilhelmsen sier dette, er det med tanke på de økonomiske utsiktene i tiden som kommer, det gjelder ikke nødvendigvis for din personlige økonomi. For de dårlige nyhetene vil trolig få Norges Bank til å kutte renta raskere enn det de signaliserte på forrige rentemøte.

Finanskrisens hyggelige bakside

3,75 om kort tid

- Jeg tror økningen i arbeidsledigheten vil gå raskere enn det Norges Bank har spådd. De siste nyhetene har vært svakere enn hva Norges Bank så for seg, både i verdensøkonomien, men også for norsk økonomi, forklarer Wilhelmsen.

Ferske tall fra Nav viser at den registrerte arbeidsledigheten økte med 3.400 personer i løpet av november, justert for vanlige sesongvariasjoner. Sammenlignet med samme måned i fjor har antallet arbeidsledige økt med 6.700, eller 18 prosent.

Wilhelmsen mener dette gir rom for at Norges Bank vil kutte renta mer enn de planla på forrige rentemøte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer