Mer sexlyst med testosteron

Kjønnshormonet testosteron er ikke bare for menn. Kvinner som får tilskudd av hormonet får mer lyst på sex.

Publisert
Sist oppdatert

Testosteron er først og fremst kjent som hormonet som gjør menn til menn.

Men det er ikke bare mannen i hjemmet som har glede av hormonet. Svenske leger har nå gitt enda et bidrag til oppfatningen om at testosteron også kan være til stor glede for kvinners seksualdrift.

Erstatter testosteronDen svenske gynekologen Angelique Flöter Rådestad har undersøkt testosteronets effekt på kvinner som har operert bort eggstokker og livmor.

Denne typen inngrep reduserer kroppens egen produksjon av hormonet. Som en kompensasjon for dette tapet kan man derfor få ekstra tilskudd av både testosteron og østrogen i tiden etter operasjonen.

Rådestads studier viser at en kombinasjon av østrogen og testosteron gir pasientene både bedre sex-lyst og evne til seksuell tilfredsstillelse. Kombinasjonen viste seg å være mer effektiv enn tilskudd med bare østrogen, skriver svenske Dagens Medicin i dag.

Plaster øker lystenMozon har tidligere omtalt undersøkelser som viser at plaster med tilskudd av testosteron kan ha effekt på kvinners seksuelle lyst.

LES HELE SAKEN HER: PLASTER GIR KVINNER SEXLYST

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer