Mer spiseforstyrrelser blant menn

Britisk forskning viser en kraftig økning i spiseforstyrrelser blant menn. Også i Norge er problemet økende, men skam fører trolig til mindre åpenhet.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Økningen på spiseforstyrrelser blant britiske menn er på 90 prosent i løpet av tre år. Det er det britiske Department of Health som har forsket på dette, skriver nettstedet PinkNews.

Blant kvinner har økningen vært 25 prosent på samme tid. Det antas nå at minst 1,1 millioner mennesker i Storbritannia har en spiseforstyrrelse. Aldersgruppen 14 til 25 år er mest utsatt, skriver nettstedet.

Anoreksi rammer ikke bare unge, men også voksne. Les mer her:

- Økning i Norge

Psykiater Finn Skårderud tok opp problemstillingen i Tidsskrift for den norske psykologforening tidligere i år. I artikkelen ”Gutter har også kropper: Om mat, maskulinitet og problematiske kroppspraksiser” peker han på viktigheten av å anerkjenne spiseforstyrrelser som et problem som også rammer gutter. Han viser også til en norsk studie som beskriver en økning i forekomst av depresjon og spiseforstyrrelser hos gutter.

Professor og ekspert på spiseforstyrrelser, Jorunn Sundgot-Borgen ved Norges Idrettshøgskole, tror økningen i Storbritannia er den samme i Norge.

- Vi har ingen stor, god epidemiologisk undersøkelse i Norge som kan si noe om den generelle forekomsten. Men basert på antall telefoner og henvendelser jeg får fra personer som trenger hjelp, tyder det på en økning både blant menn og kvinner, sier Sundgot-Borgen til Mozon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer