Mer valuta for pengene

Krona blir sterkere og sterkere. Og forbrukerne får mer å rutte med.

Menn med diabetes og erektil dysfunksjon, kan ha større risiko for å få alvorlige hjerteproblemer, viser en ny studie.   Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Foto: colourbox.com
Menn med diabetes og erektil dysfunksjon, kan ha større risiko for å få alvorlige hjerteproblemer, viser en ny studie. Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Investeringsbanken Goldman Sachs mener at de høye oljeprisen vil gjøre den norske krona dyrere ifølge Dagens Næringsliv. De ser for seg at en euro vil koste rundt 7,60 kroner, og krona vil også styrke seg mot dollar og pund. Ifølge DnB Nor koster en euro i dag 8,06 kroner.

Dette er gode nyheter for den norske forbrukeren. Allerede i dag har den lave dollarkursen gjort USA-ferierende nordmenn til de reneste oljesjeiker. Med billigsalg på både pund, euro, svenske og danske kroner, kan de aller fleste norske turister i sommer glede seg over kupptendenser på utenlandsferien.

Sparte 11.000 kroner på dollarshopping

Godt nytt for forbrukerne

Reisebransjen i Norge merker også nå at dollarverdien er i bånn.

- Reiseprodukter er prisfølsomme, sier Rolf Forsdal, direktør i Handel- og servicenæringenes hovedorganisasjon (HSH) til DinSide.no. - Den delen av reisebransjen som tar i mot turister i Norge ser allerede nå at økte drivstoffpriser, høyere hotellpriser i byene og valutakursene har gjort at er vanskeligere å selge turer. De utenlandske operatørene som setter sammen reisepakker velger bort Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer