Merkelig prisforskjell på tacosaus

Stor prisforskjell på «hot» og «medium» tacosaus.

STOR PRISFORSKJELL: Sjekker du prisen før du legger tacosausen i handlevogna? Prisforskjellen på «hot» og «medium» tacosaus er opptil 67 prosent hos Rema og Kiwi. Men den største prisforskjellen er det på merkevaren versus butikkenes egne merkevareprodukt: Der er prisforskjellen på «hot» tacosaus hele 171 prosent. Foto: Kristin Sørdal
STOR PRISFORSKJELL: Sjekker du prisen før du legger tacosausen i handlevogna? Prisforskjellen på «hot» og «medium» tacosaus er opptil 67 prosent hos Rema og Kiwi. Men den største prisforskjellen er det på merkevaren versus butikkenes egne merkevareprodukt: Der er prisforskjellen på «hot» tacosaus hele 171 prosent. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da Dinside nylig sjekket prisene på merkevareprodukter versus butikkenes egne merkevareprodukter - såkalte «EMV-varer» - oppdaget vi en merkelig prisforskjell i taco-hylla:

Den medium sterke tacosausen er mye billigere enn den sterke - og den milde.

Prisforskjellen mellom «hot» og «medium» er på 67 prosent hos Rema 1000 og 64 prosent hos Kiwi.

Hvorfor er det slik?

Dette koster tacosausen

Da Dinside sjekket prisene hos lavpriskjedene Kiwi og Rema 1000 forrige uke, fant vi disse prisene på Old el Paso tacosaus.

Alle prisene er oppgitt med pris per 230 grams glass og per kilo.

(Prisene er innhentet i butikkene 31. oktober 2019. Vi tar forbehold om feil og prisendringer.)

Som du kan se av tabellen ovenfor, koster altså et glass med medium tacosaus 8,90 hos begge kjedene - mens det koster 14,90 kroner for hot saus hos Rema 1000 og 14,60 hos Kiwi.

- Kunstig lav pris

Vi har spurt Rema og Kiwi hvorfor det er så stor prisforskjell på de to produktene.

- Varianten med medium styrke er en veldig populær vare, og har over lengre tid blitt presset i pris. Den har dermed fått det vi kaller en kunstig lav pris. Det er et resultat av den beinharde konkurransen mellom lavpriskjedene, sier Nora Mile Helgesen, kommunikasjonsrådgiver i Kiwi, til Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.