Billigvare vs. merkevare

- Merkelig

Laget av samme produsent, men prisforskjellen er stor.

SAMME PRODUSENT: Begge produktene har samme produsent. Foto: Malin Iden
SAMME PRODUSENT: Begge produktene har samme produsent. Foto: Malin Iden Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Milna Mandusic, som er doktorgradskandidat i maskinlæring og ingeniørvitenskap, deler en rekke tips innenfor segmentet privatøkonomi.

I TikTok-serien hennes «BLI RIK» har hun har nylig delt en video der hun forteller at Rema 1000s eget jordbærsyltetøy og Lerums jordbærsyltetøy uten tilsatt sukker er laget av samme produsent.

Begge er Laget av Lerum, men der stopper likhetene, både når det gjelder innhold og pris.

- Jeg oppdaget dette ved ren tilfeldighet, da jeg leste bak på Rema 1000s Prima-syltetøy. Jeg synes det er merkelig at Lerum både selger egne produkter og produserer for andre, og at det ikke er mer åpenhet for oss som forbrukere, forteller Mandusic til DinSide.

- Voldsom stor prisforskjell

- Nå har jeg publisert flere liknende saker på TikTok profilen min, og det er fortsatt et mysterium hvorfor det er så store prisforskjeller.

Da hun sjekket prisene kostet Rema 1000 Prima lavpris jordbærsyltetøy 27,80 kroner per kilo, mens Lerums jordbærsyltetøy uten tilsatt sukker kostet 76 kroner per kilo.

Dette tilsvarer en prisforskjell på 48,2 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.