- Merker ingen forskjell

Nå er svenskekrona mer verdt enn den norske, men ifølge grensebutikkene harryhandler vi som før.

VI HARRYHANDLER SOM FØR, IFØLGE GRENSEBUTIKKENE: Noe av forklaringen kan være de økte norske matvareprisene, uttaler Ole Jörgen Lind, butikksjef hos Maximat Nordby. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
VI HARRYHANDLER SOM FØR, IFØLGE GRENSEBUTIKKENE: Noe av forklaringen kan være de økte norske matvareprisene, uttaler Ole Jörgen Lind, butikksjef hos Maximat Nordby. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge statistikk fra Norges Bank, er det hele 23 år siden svenskekrona var mer verdt enn norskekrona, men nå er vi altså der igjen:

Per 29. september er kursen på svenske kroner 101,37 norske kroner. Sist gang kursen på svenskekrona var over 100, var i november 1992, da var kursen 104,25 (kurs per november 1992 er månedskurs, mot dagens kurs som er nettopp dagens kurs.)

- Den lave kronekursen gjør at det er mindre å hente på å handle i Sverige. Regner man inn bruk av tid og drivstoff, kan vinningen fort gå opp i kjøringen, sier Ingvill Størksen, direktør for dagligvare i hovedorganisasjonen Virke, i en pressemelding.

Virke oppfordrer regjeringen til å fjerne avgiften på drikkevareemballasje, og hevder at dette vil kunne bremse grensehandelen betydelig.

LES OGSÅ: På harryhandel? Betal alltid i norske kroner!

- Følger med

Ifølge grensehandelsbutikkene, er det imidlertid ingen store endringer å spore i nordmenns grensehandel.

- Vi merker veldig små endringer i nordmennenes handlemønster. Konkurransen på grensen har helt klart blitt hardere med et større antall aktører som kjemper om de samme kundene, uttaler Henrik Almqvist, markedssjef for Eurocash-gruppen, til Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer