Merrell Chameleon XCR

Glimrende for barske karer i fjellet, litt i meste laget for damer på café. Pustende Gore-Tex og solide fjellegenskaper gjør likevel dette til glimrende sko.

Publisert
Sist oppdatert

Materiale/konstruksjon: Skoene gir et bunnsolid inntrykk. De har lær, semsket skinn og mesh-netting på en kraftig såle. Fokus her er utvilsomt lagt på bruk i i marka og til fjells.

Skoene har Gore-Tex av typen XCR, som er en videreutvikling av teknologien. XCR skal puste bedre enn vanlig Gore-Tex.

Passform/stabilitet: Skoen er støpt over en bred lest og har godt med plass til tærne. Hælstøtten er så solid at skoene kan brukes selv i røft fjellterreng. Skoene tar et fast tak i hæl og bakfot. Dette gjør at også sidestabiliteten er glimrende.

Ulempen, hvis skoene ikke bare skal brukes over tregrensa, er at skoene ikke gir en like myk tur som sko med løpeskosåle. Skoene er stivere enn mange andre sko.

Dette oppveies tildels ved at sålen er litt buet, slik at foten ruller forover.

Støtdemping: Ingen løpeskosåle her. Merrell bruker dog EtylenVinylAcetat (EVA), som ellers er å finne løpesko, i hele sålen. Mellomsålen er av solide Air Cushion. Dette gir god støtdemping, også i harde bygater.

Temperatur: Ingen tvil - XCR-teknologien puster bedre enn vanlig Gore-Tex. Selv i stekende sol føltes skoene mye svalere etter et par timers gange enn andre Gore-Tex-sko. Føttene ble varme, men ikke overopphetet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer