Mest avansert på internett

Siden DinSides sparekalkulator tar hensyn til rentetrappen, og opererer mot "levende" priser, er den antakelig den mest avanserte rentekalkulator overhodet på internett.

Hele markedet i ett blikk.
Hele markedet i ett blikk. Vis mer
Publisert

Det finnes kanskje flere tusen annuitetskalkulatorer på internett. De fleste har det til felles at du selv må fylle inn rentesatsen. DinSides rentekalkulatorer, derimot, opererer på prislister fra Norsk Familieøkonomi som hver måned kontakter de aller fleste banker i Norge. Du kan derfor velge en bank i stedet for å velge rente. Dermed bruker kalkulatoren renten fra denne banken. Du kan også be kalkulatoren finne billigste bank for deg.

I begge tilfeller tar kalkulatoren hensyn til at alle banker gir økende rente for økende størrelse på innskuddene. Dette kalles ofte en "rentetrapp".

Norsk Familieøkonomi spør bankene hvilken rente de tilbyr for innskudd på 1 krone, 50.000 kroner, 100.000 kroner og 500.000 kroner. Det er denne prislisten vi benytter. Vi mottar ferske tall daglig.

Dette blir ikke helt nøyaktig, siden bankene har forskjellige høyder på sine rentetrappetrinn. Men det gir langt mer nøyaktige resultater enn noen tilsvarende sparekalkulator vi kjenner til på internett. Og kalkulatoren er forberedt også for varierende høyde på trappetrinnene, når vår dataleverandør er klar til å gi oss disse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.