Mest fleksibel med helårs reiseforsikring

Stadig flere av oss har kredittkort som også gir deg reiseforsikring. Er det egentlig vits i å tegne en vanlig helårs reiseforsikring?

Publisert

Hvis du for eksempel har et Visa Gold/Premier kort får du blant annet reiseforsikring inkludert i prisen. Det høres unektelig bra ut, men er det er kanskje ikke like anvendlig som andre forsikringstyper som man tror ved første øyekast.

Reiseforsikring på kortet

For at reiseforsikringen i kortet skal virke, er du nødt til å betale reisen, eller hoveddelen av den, med kortet. Og det er ditt ansvar å bevise at dette faktisk er gjort. Akkurat det skal vel ikke være noe problem i dag. Har du rotet bort kontoutskriften din, kan du alltids be banken om en ny med dokumentasjon som bør holde.

Det du må huske på er imidlertid at det alltid vil være en del reiser du ikke kan betale med kredittkort.

Eksempler på det er:Daglige reiser som du betaler kontant Reiser med egen bil i Norge, med og uten overnatting Reiser som du betaler fortløpende, for eksempel hotellovernattinger som du først betaler når du forlater hotellet Feriereiser til egen hytte

Vanlig helårs reiseforsikring

Tegner du en vanlig reiseforsikring er du i mange tilfeller bedre sikret enn om du velger den reiseforsikringen som følger med kortet ditt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.