Mest og best reker for pengene

Store, små, frosne og ferske. Hva får vi for pengene?

Nam, nam! Det smaker godt med reker om sommeren. Ekstra godt om du velger ferske reker. Vi har brukt avokado, vårløk, dill, sitron, majones og pepper som tilbehør i vår smaksvurdering.  Foto: Tuva Moflag
Nam, nam! Det smaker godt med reker om sommeren. Ekstra godt om du velger ferske reker. Vi har brukt avokado, vårløk, dill, sitron, majones og pepper som tilbehør i vår smaksvurdering. Foto: Tuva Moflag Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nordmenn er glade i reker, og vi spiser ekstra mye på våren og sommeren. I 2012 var nordmenns hjemmekonsum av reker på hele 7.244 tonn ifølge tall fra Norges sjømatråd.

Reker kommer i både fersk og frossen tilstand, samt i små og store størrelser. Prisene varierer like sterkt som rekene. Men har det egentlig noe å si hva man velger? Vi har skrelt reker fra tre forskjellige butikker og sett hva vi har endt opp med.

Rema 1000 er best på pris og Ultra er best på smak. Coop Extra taper på begge områder.

Les også: Coop overvåker handlekurven din

Over 500 kroner kiloen

Vi startet med en kilo reker fra hver av butikkene og sjekket hvor mye de samme rekene veide ferdig skrelt. Rema 1000-rekene er frosne og veier 274 gram etter at rogn og skall er fjernet, mens de ferske Ultra-rekene veier 376 gram. Her skiller det altså over 100 gram mellom minste og største nettomengde.

De frosne rekene er veid i frossen tilstand, og de ferske rekene i kald men fersk tilstand. Altså er alle veid i samme tilstand som de blir kjøpt og betalt for.

Størrelseangivelsen sier hvor mange reker det går på en kilo. Jo høyere tall, jo mindre er rekene. Det var Coop Extra som hadde de største rekene i denne smaks- og pristesten. Rema 1000-rekerFrosne reker størrelse 70/90Kilopris: 59 kronerNettovekt: 274 gramKorrigert kilopris: 215,33 kronerCoop Extra-rekerFrosne reker størrelse 50/70Kilopris: 176,80Nettovekt: 320 gramKorrigert kilopris: 552,5 kronerUltra-rekerFerske reker størrelse 110/140Kilopris: 199 kronerNettovekt: 376 gramKorrigert kilopris: 529,26 kronerTil tross for at det ble mest svinn på Rema 1000-rekene, er dette de klart billigste rekene i vår sammenligning med en nettopris på 215,33 kroner. Dette kommer av at kiloprisen i utgangspunktet var langt lavere. Ultra og Coop Extra er henholdsvis 145 prosent og 157 prosent dyrere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer