Mest sex på do

Nordmenn har flest one night stands i verden og foretrekker sex på toalettet fremfor i hagen. Våre sexvaner avsløres.

Publisert
Sist oppdatert

En verdensomfattende sexundersøkelse viser at ingen har flere one night stands enn nordmenn. I tillegg er vi de dårligste til å bruke kondom.

- Det er en dårlig kombinasjon, sier Veronica Aamodt, KAM for kondomprodusenten Durex, til Mozon.

Mer enn 317.000 personer fra 41 land i alle verdensdeler deltok i undersøkelsen. Durex Global Sex Survey 2005 er det største seksualhelseprosjektet av sitt slag i verden. Dette er det niende året de gjennomfører en slik undersøkelse.

Undersøkelsen foretas over internett, slik at deltakerne skal tørre å være ærlige. For at et land skal kunne delta, må det være mer enn 1000 personer som svarer.

- Det gjør svarene fra Norge sammenlignbare med andre land, sier Aamodt.

Bør ha tryggere sexNesten halvparten av de spurte har hatt ubeskyttet sex med en person de ikke kjente seksualhistorien til. Nordmenn er aller dårligst til å huske prevensjon. Hele 73 prosent av oss har tatt risikoen, fulgt av Hellas (70 %) og Sverige (66 %). Vi har mest å lære av India, der bare 21 prosent har tatt risikoen.

Til tross for dette, har vi få uplanlagte graviditeter i Norge. Bare to prosent av de spurte har opplevd det før de fylte 16 år, mens fem prosent opplevde det da de var 17 og 18 år. Blant personer over 19 år, har ti prosent hatt en uplanlagt graviditet. Likevel er vi landet med mest kjønnssykdom, da 21 prosent har opplevd det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer