Mest tåkeprat for lønnsslaver

For deg som er helt vanlig, ikke eier aksjer, og ikke spekulerer i eierandeler i eget selskap, er det mest ull i regjeringens forslag til skattereform. Og du vil heller ikke få vite mer før til høsten.

Publisert
Sist oppdatert

Med noen få unntak, har finansministeren fulgt rådene fra sin partifelle i regjeringens forslag til fornyet skattesystem, som ble fremlagt i dag. Tidligere finansminister Arne Skauge fra Høyre ledet arbeidet i skatteutvalget, som avga enstemmig innstilling i februar 2003.

Skauge-utvalget gikk imidlertid mye lengre i å konkretisere sine forslag enn Foss gjorde i pressekonferansen i dag. Reformforslaget inneholder først og fremst intensjonserklæringer, som de viktigste forhandlingsmotpartene på Stortinget (les: Arbeiderpartiet) vil kunne si seg enige i. Hvordan systemet konkret vil slå ut for lønnsmottakerne, vil vi først få vite helt sikkert når statsbudsjettene for hele årrekken fra 2005 fram til 2007 vedtas.

Men vi kan jo ikke gi oss med det. Vi har plukket ut de mest konkrete setningene fra forslaget, og skal her oversette dem etter beste evne, så langt det lar seg gjøre.

"Redusere skatten på lavere arbeidsinntekter"

Regjeringen vil fjerne lønnsfradraget, og øke minstefradraget. Disse to bunnfradragene virker til dels for gruppene med lavest inntekt, men ikke bare der.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer