Mest valuta med plast

Skal du til Syden, Europa, eller jorden rundt kan det lønne seg å bytte ut seddelbunken med et lite plastkort. Det koster fem ganger så mye å veksle i Landsbanken som gjennom Diners card!

Foto: Tore Andre
Foto: Tore Andre Vis mer
Publisert

Et internasjonalt kredittkort som American Express, Diners Card eller Mastercard, kan brukes til å betale alt fra flyreisen, restaurantregninger, hotellrommet, bensin og leiebil til andre varekjøp.

Kjøper du valuta i norske banker, kan du regne med å få 5 - 10 prosent dårligere kurs enn den offisielle børskursen. Dette påslaget representerer kostnader banken sier den har i forbindelse med valutaveksling, og kommer i tillegg til valutagebyret på 20 - 30 kroner.

American Express

Dette internasjonale kredittkortet har mye lavere kurspåslag enn bankene ( se oversikt nederst ), og kan brukes gebyrfritt over hele verden. American Express koster 650 kroner i året, og en gang i måneden får du en oversikt over hva kortet har vært brukt til med en totalsum nederst.

Dersom du betaler innen 14 dager, er hele beløpet rentefritt og det er i praksis ingen limit på hvor mye penger du kan låne, forteller Lisbeth Varpe, markedsansvarlig for American Express Norge.

- Personlig tar jeg aldri med meg valuta når jeg skal til utlandet, sier Lisbeth Varpe. - Skulle jeg trenge litt penger for å betale drosjen, kan jeg ta ut opptil 15000 kroner gebyrfritt i et av de 32000 servicekontorene vi har verden over, legger hun til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer