Metallica og deres monstre

En ny dokumentar viser hvordan hard-rock-bandet takler kriser ved hjelp av gruppeterapi.

Publisert
Sist oppdatert

De fleste rockedokumentarer handler om band som sliter med å spille inn en plate eller hvordan personene utvikler seg på en slitsom turne. Men hardrock-bandet Metallica har laget en annerledes dokumentar.

"Metallica: Some Kind of Monster", som hadde premiere i New York forrige fredag og skal vises over hele USA i løpet av de neste ukene er en bak-scenen dokumentar som viser hvordan musikerne gjennomgår gruppeterapi mens de spiller inn en plate.

- Teraipen reddet oss. Det er veldig lite heavy metal, sier gitarist Kirk Hammett til nyhetsbyrået Reuters.

Kritikere skryter av filmen for den dyptgående følselsesmessige profilen av tre venner som nesten mistet bandet og vennskapet i en midtlivskrise.

- Dette er en film om forhold og personer som har en krise, sier med-produsent Bruce Sinofsky.

- Det er bare tilfeldig at den handler om verdens største hard-rock band.

Innspillingen av filmen startet i 2001 og det tok to år å få den ferdig. Til å begynne med var det meningen at filmen skulle være med på å markedsføre Metallicas første plate med nytt materiale på seks år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer