Microsoft-svindlerne ringer deg og påstår du har virus

Plager fortsatt nordmenn med sine løgnhistorier og pengekrav.

PASS DEG: Skurkene ringer fra utlandet, og påstår de ringer fra Microsoft. Men alt de forteller er bare tull og tøys. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE / FOTOLIA / NTB SCANPIX
PASS DEG: Skurkene ringer fra utlandet, og påstår de ringer fra Microsoft. Men alt de forteller er bare tull og tøys. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE / FOTOLIA / NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg ble oppringt av «Microsoft» i dag, på telefon +851514, forteller Anders Øverli til Dinside.

- De var høflige, og jeg fikk snakke med en sjef som forklarte meg at det var blitt rapport et problem med min PC. Jeg lurte på hvem som hadde rapportert dette, men det fikk jeg ikke noe godt svar på, annet enn at jeg måtte logge meg på PC-en og lete frem noen tall, sier han videre.

Alle hjemmemaskinene hans skulle være «infisert», men da Øverli var på jobb, ba han dem ringe tilbake senere. Det ville ikke «Microsoft» gå med på, og de truet med å blokkere PC-en hans om han ikke skjønte hvor alvorlig problemet var.

- Jeg googlet litt og fant en artikkel dere hadde skrevet. Det er samme greiene jeg ble forsøkt utsatt for. Svindelen pågår fremdeles.

LES OGSÅ: Alt dette ba Microsoft-svindlerne oss å gjøre da de ringte Dinside-journalist

Hva er svindelen?

I tillegg til Øverli har også en annen leser rapportert om denne svindelen den siste uka. Dinside har omtalt Microsoft-svindelen siden 2011, og den foregår som regel på denne eller liknende måte:

  1. De ringer deg og sier de jobber for Microsoft. De hevder at datamaskinen din har fått virus, og at dette løses over telefon.
  2. De ber deg gjøre ditt og datt på maskinen din, blant annet for å finne spesifikke tall og en rekke «feil». Slik prøver svindlerne å skape både tillit og frykt.
  3. De ber deg laste ned programvare så de kan fikse maskinen din ved å ta over maskinen og fjernstyre den.
  4. Videre ber de deg betale for jobben. Dette er svindel i seg selv, da de ikke har gjort noe nytte for seg, og det blir ikke bedre av at de nå gjennom fjernstyringen ser alt du foretar deg på PC-en. Dermed kan de tømme kontoen for mer penger enn de oppgir, som vi har sett eksempler på.
- Vi ringer ikke brukere om maskinfeil på PC-er, virus eller liknende, har sikkerhetsdirektør Ole Tom Seierstad i Microsoft Norge tidligere uttalt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer