Miljøvennlig med g-streng

Framtiden i våre hender (FIVH) omfavner g-strengtrusa og anbefaler det minimale plagget til alle som vil handle miljøvennlige julegaver.

Publisert
Sist oppdatert

Jo mindre tøy, jo bedre, er årets julemotto fra miljøorganisasjonen.

- En g-strengtruse består av veldig lite bomull, og som kjent er det veldig ressurskrevende å produsere bomull. Blant annet kreves det ekstremt mye vann. Det brukes også veldig mye sprøytemidler i produksjonen, sier Carin Leffler i FIVH til Dagsavisen.

Grønn er den nye motefargen

Mindre klær

Generelt sett anbefaler organisasjonen at folk reduserer klesforbruket.

Du bør bruke mindre undertøy, mener miljøbevegelsen. Men det blir vel litt kaldt å springe rundt i g-streng midt på vinteren?

Foto: Colourbox.com
Du bør bruke mindre undertøy, mener miljøbevegelsen. Men det blir vel litt kaldt å springe rundt i g-streng midt på vinteren?

Foto: Colourbox.com Vis mer


- Tall fra Statistisk sentralbyrå viser at det norske klesforbruket har økt med 100 prosent i perioden fra 1990 til 2006. Folk bør derfor begynne å kjøpe klær av god kvalitet. Da holder det kanskje med seks i stedet for 16 underbukser i året, sier hun.

Rett på huden: Dette er tøyet ditt laget av

I anledning jula har FIVH utarbeidet en liste over ja-gaver som er gunstige for miljøet og g-strengtruser er ikke det eneste plagget på lista. Ullgensere og ullsokker kan du også gi med god samvittighet, ifølge organisasjonen.

- Billig og god etterisolering. For hver grad du senker innetemperaturen reduseres strømforbruket med 5 prosent, er begrunnelsen.

- Dette kolliderer vel litt med det å anbefale g-strengtruser. De varmer vel minimalt?

- Ha-ha-ha, ja, da får du vel spare g-strengtrusen til våren da, svarer Leffler.

Miljøvennlig seng til 400.000 kroner

AKTUELT


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer