Digital samtale med fastlegen

- Milliarder å spare på digital kommunikasjon med legen

Norske fastleger er trege med å ta i bruk moderne kommunikasjonsmidler. En bedring kunne spart samfunnet mange for milliarder, mener Forbrukerrådet.

ANSIKT TIL ANSIKT: Flere fastleger vil ikke bruke digitale hjelpemidler til å ha konsultasjoner med pasientene sine, viser en fersk undersøkelse. Foto: Lise Åserud/NTB Scanpix.
ANSIKT TIL ANSIKT: Flere fastleger vil ikke bruke digitale hjelpemidler til å ha konsultasjoner med pasientene sine, viser en fersk undersøkelse. Foto: Lise Åserud/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En undersøkelse fra Forbrukerrådet viser at folk veldig gjerne ønsker å benytte seg av moderne kommunikasjonsmidler for å snakke med fastlege eller for å få helsehjelp.

Undersøkelsen viser, imidlertid, at en del leger ikke ser noen grunn til å ta i bruk moderne hjelpemidler.

Fagdirektør i Forbrukerrådet Anne Kristin Vie, påpeker at norske fastleger har en svært viktig jobb. Hun mener derfor det må være enkelt å komme i kontakt med dem, og trekker fram legetime på video som et godt eksempel på et nyttig verktøy til bedre kommunikasjon.

– Mange pasienter vil ha legetime på video for å slippe fravær fra for eksempel skole eller jobb. Likevel er det bare åtte prosent av fastlegene som tilbyr dette. Her er det muligheter for milliardinnsparinger for samfunnet, sier Vie.

Håper helseministeren tar grep

Vie setter sin lit til helseminister Bent Høie, og forventer at kommunene tar ansvar for å digitalisere helsevesenet i større grad. Hun mener helseministeren bør gjøre det obligatorisk for legene å bli mer digitale.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer