Alarm-kunder kan ha betalt for mye

Milliardsøksmål mot alarmselskaper

Saksøker Sector Alarm og Verisure på vegne av 400.000 kunder, som skal ha blitt overfakturert.

HISTORISK SØKSMÅL: Advokat Jan Magne Langseth (t.v), leder Frank Bredal i Alarmkundeforeningen (i midten) og styreleder Henrik A. Jensen i Therium Nordic.
HISTORISK SØKSMÅL: Advokat Jan Magne Langseth (t.v), leder Frank Bredal i Alarmkundeforeningen (i midten) og styreleder Henrik A. Jensen i Therium Nordic. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alarmkundeforeningen saksøker alarmselskapene Sector Alarm AS og Verisure AS for mellom 1 og 2 milliarder kroner. Det kommer fram i en pressemelding fra selskapet.

Historisk søksmål

Ifølge pressemeldingen er dette et historisk søksmål på vegne av om lag 400.000 nordmenn som var selskapenes boligalarmkunder i årene 2011 til 2017.

Det er advokat Jan Magne Langseth på vegne av Alarmkundeforeningen som har prosessvarslet alarmselskapene Sector Alarm AS og Verisure AS om et historisk gruppesøksmål på vegne av om lag 400.000 nordmenn som var selskapenes boligalarmkunder i årene 2011-2017.

- Dette er alvorlig kriminalitet. Det er veldig spesielt at forbrukere som er skadelidende ikke kompenseres, derfor kommer dette søksmålet nå. Formålet er å sørge for at kundene får kompensert det de har betalt for mye som følge av samarbeidet mellom de to alarmselskapene. Dette er vanlig i Europa i forbindelse med konkurransekriminalitet. Kravet vil være relativt betydelig. Grunnen til gruppesøksmål er at en forbruker ikke ha anledning til å hevde sin rett alene, kravene vil være for små. Derfor er gruppesøksmålet valgt, sa advokat Langseth på pressekonferansen tirsdag formiddag, og la til at domstolen skal ta stilling til om denne type søksmål skal føres i Norge og at dette er eneste reelle mulighet for forbruker til å få erstatning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer