Min brukeruvennlige side

Vi tar et oppgjør med skatteoppgjøret på nett.

Frustrasjonsnivået kan nok bli høyt når ligningen skal sjekkes på nett. Foto: Colourbox.com
Frustrasjonsnivået kan nok bli høyt når ligningen skal sjekkes på nett. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi som er unge nok, bør prise oss lykkelige for å ha sluppet marerittet med den fryktede selvangivelsen i papirversjon. Ennå husker jeg godt hvordan foreldrene mine som, selv uten hemmelig bankkonto i Sveits, måtte streve med disse ekle, grønne skjemaene til langt på natt.

Les også: Disse punktene bør du sjekke før du leverer

Men dessverre er ikke skrekken helt borte ennå, tross myndighetenes investeringer i hundremillionersklassen. Jeg klarer ikke å fri meg fra tanken om at dagens internettløsning kunne vært så uendelig mye bedre.

I likhet med veldig mange andre, logget jeg meg i går inn på en av de offentlige nettportalene. Hensikten var selvsagt å finne ut om det ble penger tilbake eller baksmell. Ferie til Toscana eller hyttetur med svigers.

Papirlappene med de nødvendige sikkerhetskodene hadde jeg heldigvis fortsatt i behold, og jeg bestemte meg for å prøve norge.no/minside. Innloggingen gikk bra, men vel inne blir jeg ikke møtt med skatteoppgjøret. I stedet må jeg lete rundt og bruker lang tid på å finne frem.

Et par forvirrende sprettoppvinduer senere og det begynner å lukte fugl, men neida. For å få se hva jeg skylder eller har til gode må jeg først avgjøre om jeg vil bli eAktør! Deretter må jeg igjen registrere e-postadresse og mobilnummer, opplysninger jeg kan banne på at jeg tidligere har gitt fra meg i en annen offentlig portal. Snakker de ikke sammen?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer