Min reddende shoppingengel

Å prøve klær kan være en selsom affære. Overraskelsen og gleden var derfor enorm da vi var på juleshopping i London.

Elisabeth Dalseg, journalist i DinSide Økonomi.
Elisabeth Dalseg, journalist i DinSide Økonomi. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Døh, du må henge de der tilbake på plass! sier smilløse Solveig på en klesbutikk i hovedstaden og skjærer en lite pen grimase.

Klokken er kvart på stengetid, vi har prøvd en relativt stor stabel med klær, skal kjøpe halvparten og forsøker å kvitte oss med resten da vi går ut av prøverommet. Det er lite hjelp å hente.

Vi prøver oss likevel: - Kan ikke du være så snill å ta dem, vi må nemlig rekke innom matvarebutikken også.

Den gravalvorlige, lett irriterte, bare trekker på skuldrene og skjærer en ny grimase. Her har vi tydeligvis tråkket grovt over en eller annen strek vi ikke visste eksisterte.

Enden på visen er at vi, i shoppetåken, henger fra oss de plaggene vi vil kjøpe, og tar med oss de ukurante størrelsene med feil snitt i kassakøen. Når feiltagelsen oppdages, gir vi opp, henger fra oss resten av klærne og går. Shoppingheltinner duger heller ikke uten mat.

En uke senere setter vi oss på flyet til London, vel vitende om storinnrykk av shoppere i storbyen nå, så kort tid før jul, og lover oss selv at shoppingen skal kuttes ned til et minimum. Nå orker vi rett og slett ikke flere frekke, surmulende og (ihvertfall tilsynelatende) late butikkmedarbeidere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.