Mindre avhengig av vin

Velger du vin fremfor øl, er sjansen mindre for at du blir alkoholiker.

Du er mindre utsatt for å bli alkoholavhengig når du velger vin fremfor øl. Illustrasjonsfoto: colourbox.com  Foto: Foto: colourbox.com
Du er mindre utsatt for å bli alkoholavhengig når du velger vin fremfor øl. Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det kommer frem i en omfattende dansk undersøkelse som har fulgt en stor gruppe menn og kvinner mellom 20 og 93 år siden 70-tallet.

Ifølge forskerne ved Statens Institut for Folkesundhed, som står bak undersøkelsen, kan det skyldes at vindrikkere generelt har en annen livsstil og personlighet enn de som foretrekker øl og sprit, skriver danske politiken.

Visste du at vin krymper hjernen?

Naturlig sammenheng

Alkoholforsker Sturla Nordlund ved Statens institutt for rusmiddelforskning (SIRUS) er ikke overrasket over funnene.

- Det er gjort tidligere undersøkelser som viser sammenhengen mellom alkoholvaner knyttet opp mot livsstils- og bakgrunnsvariabler. Eksempelvis utgjør kvinner hovedandelen av vindrikkerne, og de drikker generelt mindre enn menn, sier han til DinSide Helse.

Les også: Vin for hjertets skyld

Rapporten peker også på det at enkelte alkoholholdige produkter kan være mer avhengighetsdannende enn andre, som en mulig teori. Forskerne understreker imidlertid at det ikke finnes vitenskapelig belegg for å fastslå dette. Nordlund er skeptisk til teorien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer