Mindre fett gir bedre sex

Nå har vi enda en grunn til å slanke seg: Italienske forskere har funnet ut at trening og slanking kan gi overvektige menn ereksjonen tilbake.

Publisert
Sist oppdatert

I en studie der mer enn 100 overvektige menn med ereksjonssvikt deltok fikk nesten en tredel ereksjonen tilbake etter en intensiv slankekur.

- Vekttap kan ha en positive effekt på den seksuelle helse til overvektige menn med ereksjonssvikt, sier doktor Christopher S. Saigal fra University of California i Los Angeles til nyhetsbyrået Reuters.

- Vekttap bør være et mål for alle overvektige pasienter fordi det kan forbedre problemer som høyt blodtrykk og kolesterolnivå, men pasientene ser ofte på disse faktorene som vage og lite konkrete, sier han.

Men Saigal sier overvektige kan oppleve mange konkrete helsefordeler dersom de slanker seg.

- Hvis du slanker deg kan det hende du får tilbake evnen til å ha sex. Det er en gulrot for overvektige pasienter.

Studien som er publisert i det amerikanske medisinske tidsskriftet JAMA følger 110 overvektige menn med ereksjonsproblemer i to år.

Halvparten av mennene ble tilfeldig valgt ut til å delta på en intensiv slankekur bestående av trening og et sunnere kosthold, og ble nøye fulgt opp.

Den andre halvparten fikk råd om trening og kosthold, men ble ikke fulgt opp individuelt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer