Mindre fett nå

Oppskriften på å spare penger og bli slank. Kanskje.

Publisert
Sist oppdatert

Epidemi

For et par år siden skrev DinSide at simple living-trenden er en markedsføringsjippo fra velsituerte PR-folk med et overskudd på den kulturelle kontoen. Nå, etter å ha sittet ytterligere et par år til i kontorstolen og opparbeidet et kriselager av fett som vi nok aldri får bruk for, revurderer vårt syn på PR-menneskenes oppskrift på et enkelt og godt liv.

Fedmen har blitt et stort helseproblem som medfører store menneskelige lidelser for de 1,6 milliarder mennesker som nå ifølge World Health Organization er rammet av overvekt. I Sverige koster overvekten samfunnet 6 milliarder kroner årlig, i Norge er det ingen som har regnet på hva kakene, ostene, ølet, potetgullet, rekesalaten koster i form av en tsunami av diabetes- og krefttilfeller, skjelettskader og hjerte- og karsykdommer. Les mer om fedmekostnadene her. Og er det ikke dette higet etter å tjene mest mulig penger - slik at vi kunne fjerne manuelle oppgaver - som har fått oss til å bli ulykkelig fete?

Vi har lagt ned arbeid i på å forenkle arbeidsoperasjoner, på transporteffektivisering og på å redusere fysisk slit, inkludert de siste postene som fikk oss kontor-saccosekker på beina en gang i uka: husarbeid. Rundt 10 prosent av norske husstander har rengjøringshjelp. Med billig arbeidskraft slipper vi å flytte sofaen for å støvsuge, banke tepper og svette med nal og nylonvask, trimme bicepsene over strykebrettet og ta knebøy med støvkost i bokhyller og settebord Og nå eser skinkene utover kontorstolene, ryggen verker og hvert eneste år lover vi oss selv å bli støttemedlem hos SATS eller hvem som helst andre som lover at lubne kjærlighetshåndtak forsvinner bare vi kommer til nettopp deres lokaler med joggeskoene i en treningsbag. Opptil 6.000 kroner av lønningene våre koster treningskjedenes årsmedlemskap.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer