- Mindre forbruk gir lavere strømpriser

Olje- og energidepartementet synes det er "rart" å stille spørsmålstegn ved aluminiumsindustriens strømforbruk, men erkjenner at lavere strømbruk gir lavere priser.

Publisert
Sist oppdatert


- Synes du ikke at spørsmålsstillingen din er noe rar?

Slik reagerte Sissel Edvardsen, informasjonssjef i Olje- og energidepartementet, på DinSides henvendelse.

Arbeid

Olje- og energiminister Einar Steensnæs sa til Dagbladet tirsdag at økt strømforbruk ikke er ønskelig. Folk skal bruke mindre, men ikke industrien.

- Bruker de så mye, da? Strøm er uansett en viktig innsatsfaktor for å opprettholde viktige industriarbeidsplasser i Norge, sier Edvardsen.

Underdirektør Ove Flataker i Olje- og energidepartementet påpeker at også den kraftkrevende industrien bør holde strømforbruket moderat.

Kan spare

- De bør bruke kraften så effektivt som mulig. Noen bør til og med kunne spare noe, men dette varierer. De som produserer deler til utenlandske selskaper vil få trøbbel med å komme inn i markedet igjen dersom de reduserer produksjonen betydelig i en periode, sier Flataker.

- Vil strømprisene gå ned dersom den kraftkrevende industrien bruker mindre strøm?

- Ja, de vil jo det. Dersom vi legger ned hele industrien, vil vi få en fryktelig lav strømpris. Men da mister mange mennesker jobben, sier Ove Flataker.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer