Mindre hoste med fiskeoljer

Fettsyrene i fiskeoljer er ikke bare sunt for hjertet. Tilskudd med Omega-3 kan også hjelpe allergiske barn.

Publisert
Sist oppdatert

Omega-3 fettsyrer som du blant annet finner i tran, gjør godt for både hjerte og hode.

Men nå viser undersøkelser at fettsyrene også kan ha en god effekt på andre områder. Tilskudd av Omega-3 kan nemlig hjelpe barn som sliter med hosteanfall på grunn av allergier.

Lavere risikoForskerne ved Children's Hospital i Westmead, Australia har undersøkt effekten av tilskudd med Omega-3 til barn opp til tre års alder. Alle barna kom fra familier hvor en eller begge foreldrene har astma eller allergier.

Resultatene viste at de barna som utviklet allergi hadde 10 prosent lavere risiko for astmatiske hosteanfall om de fikk tilskudd med Omega-3.

Undersøkelsen er publisert i siste utgave av fagmagasinet Journal of Allergy and Clinical Immunology.

Betydelig reduksjonKosttilskuddet så ikke ut til å ha noen effekt på andre atopiske problemer som åndedrettssykdommer eller astma. Men forskerne mener at reduksjonen av hosteanfall kan være et viktig funn.

- Det var en betydelig reduksjon på 10 prosent i forekomsten av hosteanfall hos atopiske barn som fikk tilskuddet. Men reduksjonen for ikke-atopiske barn var på ubetydelige 1,1 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.