Mindre hoste med sjokolade

Sjokolade er ikke bare en fristende godbit. En kopp varm kakao kan være mer effektivt enn vanlig hostesaft.

Publisert
Sist oppdatert

Feber og snørrete neser blir et vanlig problem når vi nærmer oss midtvinters.

Og etter forkjølelsen kommer ofte hosten. For noen blir slimete luftveier så ille at de høres ut som Ladaer med startproblemer i uker og måneder fremover. Da har vi et forslag: Prøv en kopp kakao.

Bedre enn dopBritiske forskere har identifisert et stoff i sjokolade som kan være enda mer effektivt enn vanlige hostemedisiner. Stoffet som kalles theobromin kan inntas helt uten de sløvende bi-effektene som følger av flere andre hostemedisiner.

Forskerne ved Imperial College London i England ga frivillige forsøkspersoner theobromin, eller kodein som brukes i tradisjonelle hostemedisiner, eller en placebopille uten innhold. Forsøkspersonene ble så utsatt for en gass med chilipepper for å utløse hoste.

De heldige som hadde fått theobromin tålte gassen langt bedre enn de som fikk kodein. Det viste seg også at forskjellene på kodein og placebopreparatet ikke var stort å skrive hjem om.

Rød trekantKodein er en variant av legemidlene som kalles opiater med basis i opiumsplanten. Hostemedisiner med kodein er reseptbelagte på grunn av den narkotiske effekten som også gjør stoffene ettertraktet blant rusmisbrukere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer