Inkassosaker 2020/2021

Mindre inkassosaker, men ikke bedre betalingsevne

Antall regninger som går til inkasso har gått ned siden pandemien rammet privatøkonomien til mange av oss. Det er likevel en helt annen grunn til nedgangen enn at vi har blitt flinkere å betale for oss.

SIKKERHETSNETT: Forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand forklarer hvorfor du bør ha en bufferkonto. En solid buffer kan, blant annet, sikre at du klarer å betale regningene når de dukker opp - både de ventede og uventede. Video: Cecilie Tvetenstrand. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag 25. januar legger Lindorff, Norges største inkassoselskap, fram en ny rapport om hvordan inkassoutviklingen har vært i «pandemi-året» vi har lagt bak oss.

Med permitteringer, oppsigelser og tilhørende inntektsbortfall er det lett å tenke seg at flere regninger har gått til inkasso i 2020, men den gang ei.

- Antall inkassosaker falt faktisk i månedene etter nedstengingen 12. mars i fjor, sier gjeldsøkonom Morten Trasti i Lindorff til Dinside.

- Ikke bedre betalingsevne

Ifølge Trasti er det to hovedårsaker til reduksjonen i antall inkassosaker det siste året - og det har ikke noe med at vi har blitt bedre til å betale regningene:

  • For det første ga bankene avdrags- og betalingsutsettelser, noe som skyver eventuelt mislighold fram i tid.
  • Og, for det andre stoppet flere kreditorer helt eller delvis å sende ubetalte regninger til inkasso.

- Nedgangen skyldes derfor ikke bedre betalingsevne blant folk, konkluderer Trasti.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer