Mindre sexdrift av smertestillende

Gravide bør unngå paracet og aspirin. Pillene kan få konsekvenser for barnets seksuelle utvikling.

Publisert
Sist oppdatert

Gravide bør være forsiktige med all bruk av medikamenter under svangerskapet. Nå mener forskere at vanlige smertstillende medikamenter som Paracet kan hemme barnets utvikling av en normal seksualdrift.

Lavere seksualdriftDet er to forskere ved University of Maryland i USA som nå advarer mot de smertestillende pillene. Stuart Amateau og Margaret McCarthy har gjennomført undersøkelser på rotter som viser at noen medikamenter kan hindre seksuell utvikling i hjernen.

De mannlige rottene i undersøkelsen ble før fødselen gitt et medikament som hindrer omsetningen av et molekyl ved navnet prostaglandin-E2 i hjernen. Resultatet var at rottene viste mindre interesse for kvinnelige rotter og for å parre seg.

De kvinnelige rottene som fikk samme behandling viste seg å få mer maskulin oppførsel og beveget seg mer som han-rotter under parring. Smertestillende medikamenter som aspirin og paracetamol er kjent for å blokkere effekten av prostaglandin-E2.

Rapporten er publisert i siste nummer av fagtidsskriftet Nature Neuroscience under tittelen "Blocking brain masculinization with aspirin".

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer