Mindre smerter med alternativ medisin

Kroniske smerter kan ofte reduseres med kraftige medikamenter. Men har du forsøkt alternativ medisin?

Publisert
Sist oppdatert

Alternativ medisin blir stadig mer populært i den vestlige verden. Begrepet omfatter en lang rekke forskjellige behandlingsformer og naturmedisiner av eldre eller nyere opprinnelse.

Noen av teknikkene og plantene er hentet fra andre kulturer, men vi har også her hjemme en lang tradisjon i å bruke forskjellige typer planter mot sykdommer og plager.

Akupunktur På samme måte som alternativ medisin omfatter mange behandlingsformer kan det ogå brukes mot en lang rekke helseproblemer. Men det er særlig innen forskjellige former for smertebehandling at alternativ medisin har fått fotfeste i Norge.

Akupunktur brukes nå ved flere sykehus og klinikker i forbindelse med fødselssmerter. Også ved smerter i musklatur og skjelett viser stadig flere undersøkelser at akupunktur kan være en god behandlingsform både på kort og lang sikt.

Teorien bak akupunkturen er at energi strømmer gjennom kroppen i forskjellige kanaler. Om disse kanalene blokkeres eller forstyrres kan resultatet bli sykdommer og smerter. Ved å sette tynne kobbernåler på bestemte områder i huden kan slike blokkeringer oppheves slik at problemene forsvinner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer