Mindre stress og mer lykke

På tross av at vi jobber mindre og lever bedre er det mange nordmenn som sliter med stress. Her er tipsene for mindre stress i hverdagen

Publisert
Sist oppdatert

Sjefen er misfornøyd med innsatsen. Vennene ser du ikke mer. Barna har du ikke tid til og kjærligheten er på vei rett ned i dass. Velkommen til tidsfella.

Stress er kort sagt en reaksjon på at ting ikke er som de skal. Mange har lite kontroll over omgivelsene og tvinges til et liv som de egentlig ikke vil ha. Dette er en sikker oppskrift på stress som kanskje over tid kan gjøre deg syk.

Men det er mulig å gjøre noe med stresset uten at det blir nødvendig med verken skillsmisse eller oppsigelse på jobben. Les de beste rådene her:

Mindre stress på jobbenPlanlegging reduserer stress. Sett deg ned hver morgen med en kaffekopp og skriv en prioritert liste på hva som skal gjøres den dagen.

Det er morsommere å være modig enn feig. Om det er noe du gruer deg til bør du gjøre det først. Ta den ubehagelige telefonen med en gang! Så slipper du å grue deg til det hele dagen.

Resultatet teller, ikke vær redd for å oppnå noe med lite innsats. Om du blir raskt ferdig med noe, legg det fra deg og gå videre. Mange arbeidsplasser bruker masse tid på å gjøre oppgaver dobbelt fordi man er redd for at kollegaene skal tro at man er lat eller slurvete.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer