Mindre sukker i maten

Vi spiser mindre sukker enn før. Og det er gode nyheter for kroppen din.

Publisert
Sist oppdatert

Halve befolkningen spiser mindre sukker enn før. Det viser en undersøkelse som er gjennomført av analysebyrået MMI.

Undersøkelsen som er betalt av Opplysningskontoret for Meieriprodukter viser at mange har forstått budkapet fra både slankeeksperter og myndigheter: Spis mindre sukker.

Mindre brus og snopHele 36 prosent av de spurte oppgir at de drikker mindre brus. 16 prosent har kuttet ned på sjokoladen, mens 8 prosent oppgir at de har kuttet ned på strøsukker i kaffe, te eller på maten. 5 prosent mener at de har spist mindre kaker, boller, vafler, kjeks og is.

- Ut fra et helseaspekt er det svært positivt at folk reduserer inntaket av nettopp brus og godteri. Dette er tomme kalorier med mye tilsatt sukker og ingen næringsstoffer.

- De som holder inntak av brus, godteri og kaker på et lavt nivå, trenger ikke bekymre seg for sukker som finnes i ellers næringsrik mat, som grove kornblandinger, yoghurt og syltetøy sier klinisk ernæringsfysiolog Tine Sundfør.

Flinke jenterDen ferske undersøkelsen viser at menn i mindre er dårligere enn kvinner til å redusere sukkerinntaket. 42 prosent av mennene har kuttet ned på søtsakene, mens det tilsvarende tallet for jentene er på 54 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer