Resepter

«Mine resepter» legges ned: Blir integrert i helsenorge.no

Reseptene dine flyttes fra «Mine resepter» og til «Legemidler» på Helsenorge.no. Samtidig får du mer oversikt over din medisinbruk.

«MINE RESEPTER» HAR FLYTTET: Tjenesten Mine resepter er lagt ned og tilgangen til reseptene dine er flyttet til Helsenorge.no, hvor du finner annen helseinformasjon om fastlege, reiserefusjoner, egenandeler osv. Foto: Kristin Sørdal
«MINE RESEPTER» HAR FLYTTET: Tjenesten Mine resepter er lagt ned og tilgangen til reseptene dine er flyttet til Helsenorge.no, hvor du finner annen helseinformasjon om fastlege, reiserefusjoner, egenandeler osv. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Mine resepter» ble lagt ned 15. september - og tjenesten er flyttet til Helsenorge.no. Der finner du i tillegg annen helseinformasjon, som informasjon om fastlegen, vaksiner, reiserefusjoner, egenandeler og annet.

«Mine resepter» er den største elektroniske helsetjenesten som helsemyndighetene har, med 250.000 oppslag hver måned.

«Mine resepter» blir «Legemidler»

- Den gamle nettsida mineresepter.no er lagt ned, sier Hilde Lyngstad, avdelingsdirektør i Direktoratet for e-helse.

- Nå samler vi alle tjenester på et sted – på helsenorge.no. For å se dine resepter må du nå logge deg inn på tjenesten «Legemidler» på nettsida for å se dine resepter.

Lyngstad sier at tjenesten vil se annerledes ut fordi du der ikke kun får tilgang til reseptene dine - men også andre nyttige tjenester som din kjernejournal og du kan bytte fastlege.

I tillegg kan innbyggere noen steder i landet se journaldokumentene fra sykehus, men dette er foreløpig kun tilgjengelig for dem som bor i Nord-Norge og på Vestlandet - og kommer for østlendingene i 2019.

- Har din fastlege digital dialog-tjenesten, kan du på helsenorge.no også bestille legetime, fornye resepter og ha en e-konsultasjon.

Og brukere av kommunale hjemmetjenester kan i tillegg få kontakt med hjemmetjenestene i sin kommune på helsenorge.no - men dette gjelder foreløpig kun de som bor i et område hvor dette er under utprøving.

BEDRE OVERSIKT: I resepthistorikken kan du nå få oversikt over resepter og dermed legemiddelbruk hele tre år tilbake i tid - mot ett år tidligere. Foto: Kristin Sørdal
BEDRE OVERSIKT: I resepthistorikken kan du nå få oversikt over resepter og dermed legemiddelbruk hele tre år tilbake i tid - mot ett år tidligere. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

Dette er nytt i «Legemiddel»-tjenesten

Når «Mine resepter» nå har blitt «Legemidler» så har det også kommet noen endringer i tjenesten.

Lyngstad forteller at Legemiddel-tjenesten får bedre funksjoner, som blant annet innebærer at du får mer oversikt over egne resepter og medisinbruk - over en lengre periode enn tidligere:

1. Du kan nå se hvilke resepter du har fått de siste 3 åra (tidligere så du bare gyldige resepter)

2. Du kan styre tilgangen selv i løsningen på helsenorge.no

3. Der kan man også se hvilke leger/rekvirenter og apotek som har søkt opp reseptlisten

Fullmakter må opprettes på nytt

Med flyttingen av reseptene fra den frittstående tjenesten Mine resepter til Legemidler, medfører det at du må opprette eventuelle fullmakter på nytt.

- Når vi nå har samlet reseptinformasjon på helsenorge.no, så må alle fullmaktsforhold opprettes på nytt. Både fordi vi går over til en ny teknisk plattform, men også av personvernhensyn, sier Lyngstad.

Du oppretter eller endrer fullmakter på Helsenorge.no, men du må logge inn med BankID eller tilsvarende. Du kan også gjøre dette på papir, om du ønsker det. Dette står beskrevet på helsenorge.no.

De som har fullmakter som må oppdateres, skal allerede ha fått brev om dette.

- 3.000 personer som har gitt fullmakt i tjenesten fikk alle et personlig brev i månedsskiftet april/mai om at ny fullmakt måtte inngås på helsenorge.no før Mine resepter ble flyttet, sier Lyngstad.

Du kan opprette nye fullmakter når som helst.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer