Minibanker med touch screen

Berøringsskjerm, symboler og bedre sikkerhet er på vei til spanske bankkunder.

Dette er et av skjermbildene som venter spanske BBVAs kunder når de bruker den nye minibanken med berøringsskjerm. Foto: BBVA
Dette er et av skjermbildene som venter spanske BBVAs kunder når de bruker den nye minibanken med berøringsskjerm. Foto: BBVA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er den spanske banken BBVA som har bestemt at det er på tide å gi minibankene en ansiktsløftning. Bort med LCD-skjermer, pipende og harde taster, nå kommer det flunkende nye minibanker med berøringsskjerm, eller touch screen på engelsk.

En annen forbedring ved de nye minibankene er at de bare har én luke som fører ut av maskinen. Det vil si at både sedler, kvitteringer og alt annet som måtte komme ut av en minibank i fremtiden, havner samme sted.

Det finnes falske minibanker!

Bedre sikkerhet

De spanske minibankene er også designet og montert slik at de som bruker dem, blir stående 90 grader mot veggen, noe som gir mer privatliv og bedre sikkerhet mot svindel.

Nedenfor ser du demonstrasjonsvideo:

The Future of Self-Service Banking from IDEO on Vimeo.

BBVA opplyser om at det vil ta litt tid før alle minibankene deres er erstattet med nye. Men ønsker du å prøve den innovative minibanken, så finnes de altså allerede i Spania.


Tanken er at ventende kunder stiller seg på siden av minibanken slik at brukeren får mer privatliv. Foto: BBVA
Tanken er at ventende kunder stiller seg på siden av minibanken slik at brukeren får mer privatliv. Foto: BBVA Vis mer

Ikke noe for Norge?

Kristin Paus, informasjonsjef i Postbanken, kjenner ikke til at det er noen planer om å fornye Postens eller DnB NORs minibanker i nærmeste fremtid. Hun presiserer imidlertid at det stadig gjøres sikkerhetsmessige oppgraderinger av de nåværende minibankene.

– Det som er helt sikkert, er at minibank-bruken er på vei nedover i Norge, sier Paus til DinSide.

- Problematisk for blinde og svaksynte

Aud-Helen Rasmussen, informasjonssjef i DnB NOR sier til DinSide at de løpende jober med å fornye minibankparken.

- Konseptet i eksempelet bygger på touch screen for både skjermvalg og pinpad. Vi har tidligere testet ut touchscreen, men erfarer at det er problematisk i forhold til at blinde og svaksynte får problemer med å bruke automaten. Som følge av denne begrensningen ser vi foreløpig ikke at akkurat denne løsningen er aktuell for DnB NOR nå, sier Rasmussen.

Slutt på PIN-kode?

Men ny teknologi kommer også norske bankkunder til gode. I forrige uke viste vi hvordan Visas kontaktløse betaling fungerer.

Sparebank 1 Midt-Norge er først ute med å teste Visa PayWave i Norge, et kontaktløst betalingssystem der du sveiper kortet forbi terminalen når du skal betale - uten verken å røre den eller taste noen form for kode.

>>>Se PayWave demonstrert

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer