Skattemeldingen 2020

Minstefradrag eller faktiske jobbkostnader?

Dersom du lurer på når det ikke lønner seg å beholde minstefradraget framfor de reelle kostnadene knyttet til jobben, bør du lese videre.

TID FOR SKATT, IGJEN: I denne videoen viser Skatteetaten hvordan du går gjennom skattemeldingen, samt legger til eller endrer opplysninger. I saken under kan du lese mer om minstefradraget og aktuelle skattefradrag knyttet til jobb. Video: Skatteetaten Vis mer
Publisert

Etter godt og vel ett år på hjemmekontor, tenker du kanskje at dette kan gi deg rett på noen skattefradrag du ikke får når du sitter i det vanlige kontorlandskapet.

Vel, slik er det nødvendigvis ikke.

Seksjonssjef Lene Ringså i Skatteetaten har nemlig tidligere forklart Dinside at for vanlige lønnsmottakere vil fradraget for hjemmekontor inngå i minstefradraget - hvilket betyr at lønnsmottakerne ikke kan kreve jobbrelaterte fradrag i tillegg til minstefradraget.

Alternativet til minstefradraget er imidlertid at du krever fradrag for faktiske kostnader i tilknytning til ditt arbeide, men når lønner det seg?

Så mye får du i minstefradrag

Minstefradraget er et standardfradrag som automatisk trekkes fra lønn, pensjon og lignende inntekt.

I et innlegg på Pengeverkstedet.no skriver siviløkonom Hallgeir Kvadsheim at minstefradraget er på 45 prosent av lønna i 2020 - dog med minimumsbeløp på 31 800 kroner og maks 104 450 kroner.

Dersom du når maksgrensa og får 104 450 kroner i minstefradrag, behøver ikke føre det opp - dette får du automatisk og du vil finne beløpet i skattemeldingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer