Minuttpriser vekker grøss og gru

Forskjeller på over 400 prosent mellom billigste og dyreste tjeneste i kontantkortabonnementene har gitt en av våre lesere bakoversveis.

Publisert
Sist oppdatert

For å begrense mobilbruken og unngå økonomiske overraskelser, er kontantkort på mobiltelefon ofte førstevalget for ungdom og deres foreldre. Filosofien bak valget er at når kassen er tom, skal den være helt tom. Da er det bare å vente til avisruten eller lommepengene åpner for nye muligheter og ringetider.

- Jeg går i tanker om at mine 2 barn med mobiltelefon skal skifte leverandør av sitt kontantkort. I den forbindelse har jeg sjekket litt rundt på hva samtalekostnadene er for slike abonnementer. Her får jeg rett og slett bakoversveis, skrev en far til oss i forrige uke.

Vår pirrede nysgjerrighet drev oss til å granske resultatene fra vår egen mobiltelefonkalkulator, og vi konstaterer at det er forbløffende store avvik mellom billigste og dyreste, nesten uansett hvilken tjeneste vi trekker fram.

Til fasttelefon: Prisforskjell 429 prosent

Kostnadene for å ringe til fasttelefonen hjemme er kanskje det som gir den mest strøkne bakoversveisen. Med minuttpriser et hotell verdig lister både Telenors djuice kontant og Netcoms Mthr Kontant 3,99 kroner per minutt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.