Misfornøyd med lønnen?

Slik blir du økonomisk lykkelig uavhengig av inntektsnivå.

Foto: Foto: colourbox.com
Foto: Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kan lykke kjøpes for penger?

Flere undersøkelser har vist at en viss mengde penger faktisk gjør oss lykkelige. Men når basisbehovene er dekket, stiger ikke lenger graden av lykke i takt med inntekten.

Den amerikanske økonomi-journalisten Laura Rowley har gitt ut boken Money and Happiness. A guide to living the good life. Hun driver også nettstedet moneyandhappiness.com, hvor hun blant annet guider folk til å bli "økonomisk lykkelige".

Slik kan du, ifølge Rowley, bli lykkeligere uavhengig av inntektsnivå:

1. Bli klar over dine verdier

Veien til økonomisk lykke begynner med å identifisere dine viktigste verdier i livet. Studier har vist at folk opplever lykke ved å jobbe for mål som er i overensstemmelse med deres verdier, selv om innsatsen innebærer noe kortvarig slit og smerte. Dette gjelder også for dine økonomiske mål. Du vil bli mer fornøyd med lønnen, sparepengene og forbruket ditt om du reflekterer over dine høyeste prioriteringer.

Når du har identifisert verdiene dine, er det på tide å sette seg spesifikke mål knyttet til dem. Verdsetter du for eksempel selvstendighet og sikkerhet høyt, kan et passende mål være å spare ekstra penger til pensjonisttilværelsen. Sett opp en konkret plan om hvor mye du skal spare til enhver tid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer