Misfornøyd med magen

Norske menn og kvinner er aller mest misfornøyd med hvordan magen ser ut. Det viser en stor undersøkelse fra Mozon.

Publisert
Sist oppdatert

Totalt 11.285 menn og kvinner har avgitt sin stemme på helsenettstedet Mozon.

Vi har spurt leserne om hvilken kroppsdel de aller helst skulle forandret på. Og både for menn og kvinner er det magen som er den mest kritiske delen av kroppen.

Tydelige resultaterUndersøkelsen har ligget på forsiden av www.mozon.no gjennom sommeren. Leserne kunne velge blant mage, ansikt, bryst, rumpe og lår, på spørsmålet om hvilken kroppsdel de aller helst ville forandre på.

Og svarene er tydelige: Hele 45 prosent av alle kvinnene og 60 prosent av alle menn vil aller helst gjøre noe med magen.

Forfengelige mennSvarene tyder også på at utseendet spiller en større rolle for norske menn enn vi tror. For ansiktet kom på andreplass i mennenes rangering av hva de helst ville fikset på.

For kvinnene ser det ut til at flere er misfornøyd med utseendet på lår, pupper og rumpe. Bare fem prosent har oppgitt at ansiktet er den delen av kroppen de liker minst.

Flest kvinnerAntallet stemmer i den endelige opptellingen domineres av kvinner. I alt har 8.065 kvinner svart på undersøkelsen, i forhold til 3.220 menn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer