Skattemeldingen 2017

Misfornøyd med skatteoppgjøret? Da bør du vite om denne fristen

Det samlede skatteoppgjøret viser at vi til sammen har betalt 492 milliarder kroner i skatt og avgift på inntekt og formue. Er du misfornøyd, har du tre års frist på å gjøre endringer.

OPPGJØRSTID: Nå har alle fått skatteoppgjøret for 2017. De fleste treffer godt med å betale riktig skattebeløp gjennom hele året, ifølge skattedirektøren. Foto: Skatteetaten.
OPPGJØRSTID: Nå har alle fått skatteoppgjøret for 2017. De fleste treffer godt med å betale riktig skattebeløp gjennom hele året, ifølge skattedirektøren. Foto: Skatteetaten. Vis mer
Publisert

Fra 24. oktober var skatteoppgjøret for 2017 klar for alle. Skatteetaten varsler deg på e-post og sms når skatteoppgjøret ditt er klart, men pass deg for svindel.

Skattelistene for inntektsåret 2017 er tilgjengelig for søk fra 7. november, og husk at det loggføres hvem som har søkt på deg eller du søker på.

Her er noen nøkkeltall fra skatteoppgjøret 2017, ifølge en pressemelding fra Skatteetaten:

  • Det samlede skatteoppgjøret at lønnstakere, pensjonister og personlig næringsdrivende til sammen har betalt 492 milliarder kroner i skatt og avgift på inntekt og formue.
  • 3,2 millioner lønnstakere, pensjonister og personlig næringsdrivende fikk tilbakebetalt skatt til gode i årets skatteoppgjør, og 760.000 betalte restskatt.
  • For tre av fire personer som fikk skatt til gode eller restskatt, er beløpet under 15.000 kroner. For fire prosent er beløpet over 50.000 kroner.

Vi treffer godt

Skattedirektør Hans Christian Holte påpeker at de aller fleste treffer godt med å betale riktig skattebeløp gjennom hele året.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer