Misfornøyd med størrelsen?

Den kan bli flere centimeter lengre uten operasjon. Men det krever dedikert innsats.

VAR PRØVEKANINER: Selv om testpersonene rapporterte at de var fornøyd med resultatet, var det en solid innsats som måtte til. Foto: Colourbox
VAR PRØVEKANINER: Selv om testpersonene rapporterte at de var fornøyd med resultatet, var det en solid innsats som måtte til. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kan man forlenge penis ved å dra daglig i den? Er det mulig å forlenge penis med kirugi?

Spørsmålene over er stilt til Lommelegen, som har mottatt en rekke henvendelser om forlengelse av penis. Nå har en ny studie svaret de fleste sikkert vil ha: Ja, penis kan bli lengre uten operasjon. Men: Det krever dedikert innsats, ifølge Forskning.no.

Penisforlenger

Forskerne ved universitetet i Torino i Italia har sett på effekten av en type penisforlenger. Det finnes mange av disse på markedet, men få studier på om de holder det de lover.

En penisforlenger er en innretning som består av plastringer og metallstenger som kan justeres slik at lengden mellom penisroten og penishodet strekkes, skriver Forskning.no. Produktene brukes på ikke-erigert penis.

LES OGSÅ: Innretningen som skal gjøre den 3 cm lengre

Forskerne tok for seg en spanskprodusert penisforlenger. Mennenes gjennomsnittlige lengde på ikke-erigert penis var 7.15 cm. Den økte med 32 prosent til 9.45 cm etter 12 måneder. Den gjennomsnittlige lengden på erigert penis var 9.62 cm. Den økte med 18 prosent til 11.32 cm, ifølge Science Daily. Lurer du på hva som er normal størrelse for norske menn? Det kan du lese om her: Er den stor nok?

Selv om testpersonene rapporterte at de var fornøyd med resultatet, var det en solid innsats som måtte til.

Mislykkede forlengelser av penis

Timer med arbeid

De 15 mennene som fullførte studien måtte bruke penisforlengeren fire til seks timer hver dag i hele seks måneder!

Effekten var fortsatt til stede seks måneder etter studieslutt, ifølge Forskning.no. Forskerne påpeker at effekten var mindre enn produsentene hadde antydet i sine markedsstudier, men at resultatene var vellykket sammenliknet med resultatene av operasjon, som ofte er langt dårligere og kan gi store komplikasjoner.

Studien er publisert i tidsskriftet British Journal of Urology International.

Forskning.no påpeker at utvalget av deltakerne neppe er representativt for vanlige menn, da bare én hadde penis under fire cm - som er grensen for en reell og ikke innbilt kort penis, og flere av deltakerne hadde allerede vært gjennom kirurgiske inngrep.

Penisspray gir maratonsex

Lommelegen svarer

Lurer du på hva Lommelegen har svart til spørsmålsstillerne over?

- Dessverre - det er nok alt for mange firmaer og privatpersoner som gjør seg rike ved å spille på våre mannlige ønsker om å forlenge penis! Det er ikke vitenskapelig bevist at noe slikt kan forlenge penis -annet for en svært kort periode. Så ikke søl bort dine penger på dette - det er mitt råd. Prøv heller å bli fornøyd med - og kos deg med - den penis du har, er hovedbudskapet til lege og sexolog Haakon Aars i Lommelegen.

Gode tilbakemeldinger

Ved den norske importøren av den spanske penisforlengeren har man imidlertid fått gode tilbakemeldinger.

- Resultatet varierer veldig fra person til person. Men det gir resultater og vi har aldri fått noen klager, sier daglig leder Jan Øverby i Dalen Gruppen AS, til Forskning.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer