Misforsto - fikk regning på 429.000

Er det mulig å få mobilregning på nesten en halv million kroner?

Publisert
Sist oppdatert

At det lønner seg å sjekke pris og vilkår godt før du tegner mobilabonnement fikk en italiensk mann i 30-årene nylig erfare, melder Deutsche Press Agency. Den unge italieneren fikk en mobilregning på hele 429.000 kroner.

Unngå prissjokk! Finn billigste abonnement med DinSides mobilkalkulator.

Fri nettbruk?

Det hele beror selvfølgelig på en misforståelse. Mannen trodde han hadde fri nettbruk gjennom Vodafone-abonnementet "Connect 600". Det hadde han ikke. Han kunne laste ned 600 MB gratis - i løpet av to måneder.

I stedet for lastet han ned tre filmer på 600 MB hver i løpet av en natt, cirka 1.8 GB til sammen. Nedlastingen pågikk en hel natt, i den tro at datatrafikk var inkludert.

Det var den ikke. All datatrafikk utover disse 600 MB hver annen måned, ble belastet med to dollarcent per kB, det vil si rundt 133 norske kroner per MB - rundt regnet 80.000 kroner per film.

Regningen på 429.000 kroner tyder på at mannen også har vært blant dem som flittig bruker mobilen til å gå på nett.

Operatørene må ta ansvar!

Den fortvilte mannen tok kontakt med de italienske forbrukermyndighetene. Deres foreløpige reaksjon er å anbefale alle kunder å lese vilkårene godt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer