Mistenker hacking - går til anmeldelse

Aller Media har gått til politianmeldelse etter at det ble publisert uønsket innhold på flere av deres nettsider torsdag kveld.

STENGTE NETTSIDER: Konsernsjef i Aller Media, Dag Sørsdahl, valgte torsdag ettermiddag å stenge fem nettsider noen få timer, deriblant Dagbladet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
STENGTE NETTSIDER: Konsernsjef i Aller Media, Dag Sørsdahl, valgte torsdag ettermiddag å stenge fem nettsider noen få timer, deriblant Dagbladet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet-eier Aller Media valgte torsdag klokka 17.50 å stenge nettsidene til Dagbladet, Se og Hør, Dinside, KK og SOL i noen få timer.

Bakgrunnen var at innholdet i flere artikler som ble publisert torsdag ettermiddag, ble grovt endret.

Det er uvisst hvem som står bak, og hvorfor.

En av sakene handlet opprinnelig om innbrudd i biler, og ble publisert hos Dagbladet. I den endrede versjonen ble statsminister Erna Solberg tillagt uttalelser om pedofili, mens journalistens etternavn ble endret til «Pedofil».

Politianmeldt

Konsernsjef Dag Sørsdahl i Aller Media kan ikke utelukke et hackerangrep.

- Dette er en alvorlig hendelse. Vi mener nå at vi har identifisert problemet og vi har ingen grunn til å tro at det er mer uønsket innhold på våre sider.

Mediekonsernet er i kontakt med politiet og Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) som følge av hendelsene.

Én IP-adresse ble torsdag kveld overlevert til politiet i Oslo.

- Vi mistenker et hacker-angrep. Vi fikk innhold på våre redaksjonelle plattformer som vi ikke har laget. Derfor valgte vi å stenge ned flere av sidene våre i noen få timer, sier Sørsdahl.

- Alvorlige hendelser

Konsernsjefen sier at alt av uvedkommende materiale er slettet fra sidene.

- Vi har hatt noen alvorlige hendelser på sidene våre. Vi har jobbet i hele kveld for å kartlegge omfanget, og har satt i gang omfattende arbeid for å løse dette.

Styrker sikkerheten

Sørsdahl understreker at konsernet jobber kontinuerlig med å styrke sikkerheten.

- Denne uken iverksatte vi ytterligere sikkerhetstiltak. Ikke alle tiltakene har blitt effektuert og det gjenstår å se om noen av dem kunne hindret det som skjedde i dag, sier Sørsdahl.

Av sikkerhetshensyn ønsker ikke konsernsjefen å kommentere hvilke tiltak det er snakk om.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer