Mistenker hacking - går til anmeldelse

Aller Media har gått til politianmeldelse etter at det ble publisert uønsket innhold på flere av deres nettsider torsdag kveld.

STENGTE NETTSIDER: Konsernsjef i Aller Media, Dag Sørsdahl, valgte torsdag ettermiddag å stenge fem nettsider noen få timer, deriblant Dagbladet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
STENGTE NETTSIDER: Konsernsjef i Aller Media, Dag Sørsdahl, valgte torsdag ettermiddag å stenge fem nettsider noen få timer, deriblant Dagbladet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet-eier Aller Media valgte torsdag klokka 17.50 å stenge nettsidene til Dagbladet, Se og Hør, Dinside, KK og SOL i noen få timer.

Bakgrunnen var at innholdet i flere artikler som ble publisert torsdag ettermiddag, ble grovt endret.

Det er uvisst hvem som står bak, og hvorfor.

En av sakene handlet opprinnelig om innbrudd i biler, og ble publisert hos Dagbladet. I den endrede versjonen ble statsminister Erna Solberg tillagt uttalelser om pedofili, mens journalistens etternavn ble endret til «Pedofil».

Politianmeldt

Konsernsjef Dag Sørsdahl i Aller Media kan ikke utelukke et hackerangrep.

- Dette er en alvorlig hendelse. Vi mener nå at vi har identifisert problemet og vi har ingen grunn til å tro at det er mer uønsket innhold på våre sider.

Mediekonsernet er i kontakt med politiet og Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) som følge av hendelsene.

Én IP-adresse ble torsdag kveld overlevert til politiet i Oslo.

- Vi mistenker et hacker-angrep. Vi fikk innhold på våre redaksjonelle plattformer som vi ikke har laget. Derfor valgte vi å stenge ned flere av sidene våre i noen få timer, sier Sørsdahl.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer