Mister konsesjon

Glitnir Privatøkonomi har ikke utvist god forretningsskikk.

Publisert
Sist oppdatert

Kredittilsynet har gjennomført grundige undersøkelser hos Glitnir Privatøkonomi AS.

Ved tilsynet avdekket Kredittilsynet sterkt kritikkverdige forhold ved foretakets investeringsrådgiving.

Glitnir Privatøkonomi AS har i sin virksomhet ensidig prioritert salg av produkter som gir foretaket høy fortjeneste. Kredittilsynet mener derfor Glitnir Privatøkonomi AS alvorlig og systematisk har brutt verdipapirhandellovens krav til god forretningsskikk.

Foretaket har latt hensynet til egen inntjening gå foran hensynet til kundene og har ikke anbefalt de finansielle produktene som egnet seg best for kundene.

Dette kommer frem i en pressemelding fra Kredittilsynet.

Spareproduktene som ga deg dårligere råd

Kredittilsynets undersøkelser avdekket også at Glitnir Privatøkonomi AS ikke har overholdt sin forpliktelse til å opplyse kundene om inntekter foretaket har mottatt fra andre enn kunden. Dette er i seg selv et viktig forhold, og Kredittilsynet vil følge opp brudd på denne forpliktelsen i tilsynsarbeidet fremover.

– Vi ble nylig orientert om Kredittilsynets synspunkter, basert på et stedlig tilsyn gjennomført i februar, sier Olav Groven, som nylig ble utnevnt til ny administrerende direktør i selskapet. – Kredittilsynet kommer med kritikk blant annet til våre rutiner og påpeker noen overtredelse av krav til god forretningsskikk. Dette er kritikk jeg som ny leder i selskapet har funnet så alvorlig at jeg har anbefalt styret i selskapet å levere tilbake konsesjonen til Kredittilsynet, forklarer Olav Groven.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer