Mizuno Wave Precision 3

Luksuriøs, kjapp i vendingen og utrolig lettdrevet. Mizuno Wave Precision er en Mercedes SLK.

Publisert
Sist oppdatert

Av Dag Yngve Dahle, Øyvind Paulsen og Kjetil Molund.

Dette er den mest fartsvennlige skoen DinSide har prøvd i denne testserien.

Wave Precision gir så god løpsfølelse at de er utmerket for konkurranser (gateløp).

Skoens hoveddeler: Mellomsåle av varmekomprimert EVA. Støtdempingen er Mizunos wave-plate, men kun i hælen. EVA og silikon i forfoten. Overdel av mesh/kunststoff.

Støtdemping bak/foran: Solid støtdemping er ikke det disse skoene skal gi. Fokuset for testerne var derfor hvorvidt dempingen er tilpasset hurtig løping.

Skoene har en enkel wave-plate i hælen, i motsetning til Mizunos tyngre modeller med en dobbel utgave av den bølgeformede plata. Den er dessuten laget av gummi, og ikke plast som i de fleste av Mizunos andre modeller. Dermed blir sålen mer fleksibel, og du unngår klonkelyden som Mizuno Wave Creation lager.

I bruk? Wave-teknologien gir passe demping for kjapp løping - nok til å dempe sjokket fra underlaget, men ikke så mye at kontakten med asfalten forsvinner.

I forfoten, der det ikke er en wave-plate, gir skoene liten støtdemping. Nybegynnere vil antagelig synes det blir for tynt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.