Mmm, det lukter dritt

Ny og alternativ duftserie for folk og hjem er på markedet.

Publisert
Sist oppdatert
Det var drittlukten dirt som for alvor satte duftserien på kartet.Kate Moss gjør det, Sharon Stone gjør det og Clint Eastwood gjør det.

Lukter dritt.

Eller dirt, som duften egentlig heter. Som for ordens skyld ikke lukter akkurat dritt - mer som våt jord eller muld, om du vil.

En litt annerledes duftserie er på markedet i disse dager. The Library of Fragrance er nettopp det som står på flakongen: Et duftbibilitek.

Og det var altså lukten dirt som for alvor satte duftserien på kartet.

Minner på flaske

Velg på øverste hylle; Dirt, Ocean eller Between the Sheets. Foto: The Library of Fragrance
Velg på øverste hylle; Dirt, Ocean eller Between the Sheets. Foto: The Library of Fragrance Vis mer


The Library of Fragrance har puttet 29 hverdagslige dufter på flaske. Fra grønnsaker som tomat og salat, til drinkene sex on the beach, cosmopolitan og mojito (sistnevnte luktet litt for mye tannkrem for vår smak) - og naturlige lukter som regn, sjølukt, gress og jord.

For dem som synes det kan bli litt i overkant å lukte saltvann eller gress, finnes duftene også som duftlys og romspray - slik at du kan lukte sol, sommer, saltvann og nyslått gress i din egen stue - midt på mørkeste vinteren.

En rekke undersøkelser har vist at lukter og minner hører sammen, og ulike dufter har blitt brukt for å trigge minnet til blant annet pasienter med Alzheimers.

Gin & Tonic, anyone?

Ifølge produsenten er det flere celebre favoritter i duftbiblioteket enn akkurat dirt. Uma Thurman sverger til regn, Drew Barrymore til Gin & Tonic, Stella McCartney til salat og Tyra Banks til kanelboller, for å nevne noen.

Prisen på godlukten? 150 kroner. Fås kjøpt i utvalgte parfymerier og gave- og interiørbutikker. For nærmeste forhandler kan du ringe 98234700.
Nettside: Demeter Fragrance

Aktuelt:


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer