MMS-kaos til nyttår

Etter samtaler med Telenor og Netcom er våre prognoser for punktlige nyttårsmeldinger i år ganske semre saker. Skal du ha kontroll over når nyttårshilsenen ankommer hos dine kjære, bør den bli manuell og sendt i Posten i god tid.

Publisert
Sist oppdatert

De fleste husker vel nyttårsaften i fjor, da hilsenene våre kjære sendte rundt midnatt først kom tikkende inn i 14-tiden neste dag - mange timer etter at vi skuffet hadde gått til sengs etter fyrverkeriet. Hvordan i alle dager skal det gå i år - når de kapasitetskrevende multimedie-meldingene (MMS-ene) har økt i volum med et ukjent, men antakelig skyhøyt antall prosenter?

NetComs tall over egen trafikkutvikling siden i fjor gir oss all mulig grunn til å tvile på om det blir bedre i år. I en fersk undersøkelse gjort for NetCom sier 70 prosent at de vil sende jule- og nyttårshilsener til venner og familie på sms. Den samme undersøkelsen viser at 27 prosent vil sende jule- og nyttårshilsener med bildemelding.

Sterk vekst

Gjennomsnittlig antall mengde tekstmeldinger per dag har økt med omtrent 9 prosent fra i fjor til 3,1 millioner. NetComs nett formidler dessuten i snitt 70.000 MMSer per dag i år.

Hvis den samme veksten gjelder for SMS-trafikken på jul- og nyttårsaften, vil NetComs nett formidle nærmere 6 millioner SMSer på julaften, og noe over 8 millioner på nyttårsaften. I tillegg kommer antall multimediemeldinger, som i fjor var på beskjedne 40.000 begge dager, men som i år må ventes å bli vesentlig høyere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer